Alle boeken van Ann Driessen

Alle boeken van Ann Driessen

vrijdag 23 mei 2014

Ik ga zondag stemmen...






Voor de bestrijding van de armoede.
Voor meer jobs en een hoger minimumloon.
Voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.
Voor meer verdraagzaamheid en tegen racisme.
Voor meer opvangplaatsen voor gehandicapten.
Voor betere zorg voor geïnterneerden.
Voor minder belasting op arbeid en meer op financiële transacties.
Voor een betere bestrijding van fraude.
Voor meer groen in de stad.
Voor beter openbaar vervoer.


En vooral voor vrouwen maar ook voor vrouwvriendelijke mannen...

woensdag 7 mei 2014

Nootjes maar dan met pootjes


Ik heb sprinkhaantjes, meelwormpjes en andere insecten gegeten, met cake en fruitsla, maar ook puur en op een toastje. Hmmmm.
Of dat smaakt? Soms weinig (op een toastje gemengd met een groentenpaté), soms krokant (droog of geroosterd), soms pikant (gekruid met peter, zout en paprika) vind ik. 'Zoals nootjes, maar dan met pootjes' beweert verkoper Rob.

Of dat lekker is? Beginnen te snoepen, lijkt het moeilijkste: dat zie ik aan de gezichten en aarzelingen van de insectenproevers rondom me. Voor mij niet. Ik at er al in Thailand. Na de eerste hap binnen, volgt de rest vanzelf en zonder probleem, als ze maar niet bewegen! En ik hoef ook geen bakje: een hapje of koffielepel is voorlopig genoeg.
Zijn ze een ware delicatesse, efficiënt braakmiddel, exclusieve specialiteit of zoveelste hype? Wie zal het zeggen. De meningen zijn verdeeld, maar niemand die zo’n beestje in zijn mond durft steken, is negatief. Iedereen knikt knabbelend goedkeurend.

Of dat wel gezond is? 'Ja', beweert Rob,' en voedzaam' ook. Zijderupsen, krekels, sprinkhanen e.a. klein gewriemel zitten vol eiwitten, vetten en mineralen. Al is de portie calcium en ijzer met een hap insecten mini-minimaal vrees ik. Eet ze dus, maar ‘Niet uit uwen hof’ is de raad van Rob. Ook niet uit bos, zandbak of groencontainer in handbereik. Grabbel hier NIET naar mieren, wormen of sprinkhanen. Er zijn wel 1400 eetbare soorten maar hier te velde en in eigen tuin is slechts 2% van deze fruits de terre eetbaar. Weet wat je slikt: het is zo belangrijk. Dus laat het. Voor verse en gevriesdroogde insectenvoeding moet je bij kwekers zijn in Nederland, in Mexico, Vietnam en Thailand of bij Rob in de Burgstraat in Gent.

Of dat the food of the future is? Wait and see. Het kweken is goedkoop, minder milieubelastend en gaat snel, dat wel. Maar dat klein grut is peperduur, tussen 130 en 450 euro per kg. Ik zie ze dus nog niet vlug krioelen met miljoenen... ook niet in een bloempot op mijn vensterbank.

Ps. Bedankt W’Eten van UGent.



vrijdag 2 mei 2014

WEEKENDWANDELING




8 km stappen en genieten tussen Afsnee, Asselt en Drongen... 

Bedankt Slefferkes, voor de kaart...